W krakowie są wolne mieszkania i co z tego angry smiley

30 Apr 2009 - 17:09:01
Mieszkam w krakowie od urodzenia mój tata jest hydraulikiem pracował 20 lat w administracji i pogotowiu gazowym więc czesto przeprowadzal kontrole instalacji w pustych mieszkaniach w ciagu tych 20 lat poznał wiele lokali w krórych nikt od dawna nie mieszka z wiekiem wyniszczały bo nikt się nimi nie zajmował znał tez kilka osób które zmarły i były samotne a ich lokale stoja od 10-15 lat puste.
Z adresami pustych lokali udałem sie do odministracji gdzie odprawiono mnie z kwitkiem twierdząc ze mieszaknia maja wlascicieli jest oplacany czynsz lub ze mieszkania sa niezdatne do zamieszkania i po remoncie moga byc zamieszkane w drodze przetargu (kto da więcej czynszu za metr kwadratowy) ale zadnego przetargu nie ma
W okolicy ulicy łokietka jest mieszkanie gdzie od 10 lat stoi ta sama plastikowa butelka po wodzie na stole widac ja przez okno nikt tam nie mieszka od dawna butelka była tam kiedy zmarl wlasciciel i tak juz została.

Na osiedlu ogrodowym na jednej klatce sa 4 wolne kawalerki w jednej wybito drzwi i mieszkali tam kiedys bezdomni
W kamienicy gdzie wynajmuje mieszkanie był pusty lokal bez drzwi zabezpieczony metalową płyta stał tak ponad 15 lat dopiero po zmianie administra w ciagu miesiaca został wyremontowany i zamieszkany
. Raz znalazlem ogoszenie o przetargu ale oferowane lokale miały wc na kalatce shchodowej jedno nie maiało nawet wody,niesprawne ogrzewanie elektryczne remont na wlasny koszt około 20 000 i mozna je dopiero zamieszkac po remoncie jak laskawie komisja stwierdzi ze sie nadają do tego na licytacji czynsze doszły do strasznie wysokich kwot.

Mam dość wynajmowania mieszkania place 1200l za pokój z kuchnia moja córka ma 3 lata i juz poraz 4 od jej urodzin musimy sie przeprowadzić.
Koszty najmu sa dla nas za wysokie w pracy bywa róznie nie raz korzystalismy z kredytu bo nie mielismy na opłaty
Teraz te kredyty spłacam i jest jeszcze gorzej a puste mieszkania niszczeją bo nikt sie tym nie zajmuje
Dobiło mnie jak znajomy opowiadał mi o koledze z pracy który po 10 latach przebywania w zakładzie karnym dostal nowe mieszkanie w krakowie
A my uczciwi ludzie tułamy sie licząc na laskę włascicieli
Temat Autor Wysłane

W krakowie są wolne mieszkania i co z tego angry smiley

tuskany 30 Apr 2009 - 17:09:01

Autor:

E-mail:

Temat:

Zabezpieczenie przed spamem:
Wpisz kod, który widzisz poniżej do pola pod obrazkiem. To jest zabezpieczenie blokujące boty, które chcą automatycznie wysyłać wiadomości. Jeżeli kod jest nieczytelny spróbuj odgadnąć. Jeżeli wpiszesz zły kod to obrazek zostanie automatycznie utworzy ponownie, a Ty będziesz miał(a) kolejną szansę na wpisanie poprawnego kodu.
Wiadomość: