Moi Drodzy !!
Czytając większość postów mam wrazenie ,że Błądzicie i Wasz zapał w połączeniu z determinacją niknie.
Szczególnie uważnie czytuje ; Pitbu,Monik, ciekawa jest Polangeo i serdeczna zebra12.
Kochani, wiem,że są was tysiące, ale to wszystko nie tak, nie tak załatwimy jak Piszecie. Inicjowałem osobiście TBS-y w Warszawie w pod koniec lat 90-tych i wiem teraz,że nie o to chodziło. Zadne tam nowe stowarzyszenia ,czy partie. Może nie Wiecie, ale nie ma co wyważać już otwartych drzwi. Polskie Stowarzyszenie Budowniczych Domów z Wawy, już to wszystko przygotowało i opracowało, włacznie z projektami domów wielomieszkaniowych,jednorodzinnych i szeregowych od 1500 do 2000 zł. za 1/m2, a będąc nie skromnym, ja też w tym maczałem swe paluchy.
Wszelkie tworzenie czegoś nowego będzie kosztowało pieniądze i czas. Wielu z Was (przepraszam) na początku wykazuje zapał, ale zaraz się podłamują i zniechęcają.
Przepraszam Was wszystkich za beszczelność i bezpośredniość,ale nie Jesteście wrednymi profesjonalistami w walce z polityczno-developersko-bankowo-wykonawczą bando-mafią, wyrachowanych cwaniaków, którzy w pierwszej rozgrywce spacyfikowaliby wszystkich.
Do tego trzeba takich samych gnid i podłych cwaniaków, a tacy niestety własnie jesteśmy.
Prosimy Was o wsparcie w naszych działaniach a ;
- wymusimy prawnie, na gminach, Agencj Rolnej Skarbu Państwa i innych instytucji zarządzających nieruchomościami na terenie całego kraju oddanie za darmo terenu pod całe osiedla dla budownictwa społecznego,
- posiadamy już produkt kredytowy dla gmin chętnych samemu na inwestycje budownictwa społecznego,
- doprowadzimy do wybudowania tanio osiedli mieszkaniowych do zamieszkania na zasadach najmu lub kupna,
- stworzymy placówki na terenie całej Polski, gdzie Wy szanowni Państwo, sami będziecie kreować politykę inwestycyjną bazując na naszych doświadczeniach i pomocy,
- dla chętnych budować na własnym, znajdziemy tani pieniądz kredytowy, nawet Unijny, bez zbędnych cwaniako-pośredników,
Pole działania jest ogromne, nomen-omen, obecny kryzys w budownictwie moze okazać się czasem zbawiennym dla naszego celu.Prawdziwe krwawienie na rynku mieszkaniowym dopiero przed nami. Zaraz banki okażą się wielkimi posiadaczami całych przejętych za długi osiedli.Co one z ta masą nowych mieszkań zrobia ? Jak Myslicie ? przetargi ?licytacje ?, to wszystko trwa, a bankowiec jak diabeł święconej wody, boi się traconego pieniadza w czasie. Tutaj też działamy, proponując wdrożenie systemu czynszowego, czyli wynajmu.
Ale to wsysto jest jescze za drogie. My proponujemy drewniane domy szkieletowe już od 1500 zł/m2 . Mogą być i inne propozycje technologiczne, ale na pewno nigdy nie osiągniemy 15 000 zł za 1m/2 tak jak to było jescze we wrześniu 2008.
Niezwykle ważnym partnerem w takich dzialaniach jest "Dach nad głową", stanowi ważny medjalny element tej walki.
Reprezentujemy raczej agresywny rodzaj tej działalności, radykalny do bólu. Pomysł zainicjowania ogólnokrajowych demonstracji czy też pikiet wszystkich ludzi bezdomnych, uwazamy za doskonały i popieramy.
Nie boimy się przed bardziej nawet radykalnym dzialaniem. Koniec z delikatnością, koniec z kulturalnymi uśmieszkami w kierunku następnych debili beszczelnie mamiących o 3 miljonach mieszkań (do dziś nie mogę wyjść z podziwu jak to społeczeństwo dało się tak łatwo oszukać !!).
Będąc w środowisku budowlanym od lat wiemy dokładnie jak to wszystko funkcjonuje i jak łatwo i szybko zrobić ogromną kasę na głupocie zwykłych ludzi.
Serdecznie zapraszam do roboty
mój email;
bezdomni1@wp.pl
Sławek